Patizony očistíme, oloupeme a nakrájíme na plátky hrubé asi 1 cm. Osolíme z obou stran, obalíme v hladké mouce.
Patizony osmažíme na rozpáleném oleji po obou stranách, dokud nemají zlatavou barvu.
Osmažené patizony dáme do pekáčku, zalijeme smetanou ke šlehání a dáme zapéct do vyhřáté trouby.
Dámy pár postřehů.
- aby cokoliv po smažení nebylo mastné k tomu nám slouží papírové utěrky
- je to dost hladové jídlo takže pokud si váš chlap nedává pozor na kalorie, vůbec mu to nedávejte
- přidal jsem 2 plátky šunky, 2 plátky sýra, který se krásně roztelk, pak jsem to potřel smetanou a italskou omáčkou. .... VÝBORNÝ! !!
bronislavap
Patizony se smetanou
Dnes jsem dělala k obědu a byla jsem příjemě překvapena, jen přítel si malinko stěžoval na mastnotu, ale ve výsledku byl také spokojen. Dělala jsem se šťouchanými bramborami s jarní cibulkou. Dobrota!
k.jileckova
patizonky
Vynikající, miluju kopr, tak jsem to ještě posypala.
heeylucia
Komentář k receptu Patizony se smetanou
Nechápu,jak takovému milovníkovi zeleniny a všelijakých dýní jako mě - unikl zrovna patizon!Chtěla jsem vyzkoušet nějaký jednoduchý a rychlý recept a tento je opravdu rychlý , jednoduchý a navíc vynikající.
Patizon jsem zkombinovala s lilky a vařeným bramborem a opravdu to zařaím do našeho jídelníčku:)