Připravíme si těsto. Nejdříve si 4 celá vejce našleháme se 150 g cukru do pěny. Pak přidáme polohrubou mouku, kypřící prášek, vodu, olej a vrchovaté lžíce kakaa. Zamícháme. Dáme na plech pečící papír, nalijeme těsto a ve vyhřáté troubě korpus na pařížský dort necháme upéct.
Mezitím si ušleháme krém. Já si ho připravuji den předem. Vyndáme 3 šlehačky a přidáme čokolády na vaření. Vše mícháme na mírném ohni, necháme probublat a vychladit do druhého dne. Ze směsi vyšleháme společně se ztužovačem tuhou šlehačku.
Vezmeme 1/3 pařížské šlehačky a zamícháme se zakysanou smetanou. Krémem potřeme upečené těsto. Navrch poklademe asi 6 banánů, krájíme je na kolečka. Potřeme zbytkem pařížského krému a pečlivě rozetřeme na banány. Na vrch pařížského dortu nastrouháme hořkou čokoládu.
Pařížský dort s banánem necháme před krájením zatuhnout.