Výborní hlavní chod složený z kachního ragú a čerstvých těstovin.
Hodnocení
4.2
/ 5 (5x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
Ostatní
Česnek1 stroužek
Bobkový list1 ks
Olivový olej3 lžíce
Zeleninový vývar200 ml
Loupaná rajčata200 g
Směs bylinek2 lžíce
Červené víno suché1/2 sklenky
Těstoviny pappardelle480 g
Kachní maso bez kůže250 g
Zeleninová směs (celer, mrkev, cibule)80 g
Podle chuti
Sůl
Mletý černý pepř
Na ozdobu
Parmazán
Postup přípravy
Kachní prsa bez kůže pomeleme nebo nakrájíme na malé kostičky. Očištěný celer, mrkev, cibuli a česnek nasekáme najemno.
Zeleninu na trošce olivového oleje restujeme na slabém ohni alespoň 10 minut a poté přidáme nakrájené kachní maso. Restujeme, dokud maso nezmění barvu, potom podlijeme červeným vínem a přidáme nahrubo nasekaná rajčata. Kachní ragú dochutíme solí, pepřem a čerstvě nasekanými bylinkami, podlijeme vývarem a pomaličku vaříme alespoň hodinu.
Čerstvé pappardelle uvaříme podle návodu a promícháme s hotovým kachním ragú.
Pappardelle s kachním ragú podáváme teplé a podle chuti posypané parmazánem.