Skvělé piškotové těsto s krémem a čokoládovou polevou.
Hodnocení
4.5
/ 5 (105x)
Doba přípravy
90 min
Chutnalo
3x
Ingredience
Těsto
Olej4 lžíce
Vejce4 ks
Cukr krupice160 g
Polohrubá mouka160 g
Krém
Mléko1 l
Cukr krupice6 lžic
Zakysaná smetana3 kelímky
Vanilkový pudinkový prášek3 balíčky
Poleva
Čokoláda na vaření1 ks
Na ozdobu
Bílá čokoláda1 ks
Podle potřeby
Tuk na vymazání
Mouka na vysypání
Postup přípravy
Oddělíme 4 bílky od žloutků. Z bílků si vytvoříme sníh, přidáme cukr a vyšleháme z nich cukrovou pěnu. Do žloutků přidáme 4 lžíce oleje a vmícháme do pěny. Nakonec opatrně vmícháme mouku. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy. Dáme na 20 minut do předehřáté trouby péct na 150 °C.
Z 1 litru mléka, 6 lžic cukru a 3 pudinkových prášků uvaříme hustou hmotu. Do této hmoty všleháme všechny kelímky zakysané smetany. Takto připravený krém natřeme na těsto a dáme vychladit do lednice alespoň na hodinu.
Nakonec potřeme čokoládovou polevou a posypeme strouhanou bílou čokoládou. Pajda řezy můžeme ozdobit dle vlastní fantazie. Opět dáme vychladit.
Nakrájené pajda řezy podáváme třeba ke kávě.
Ja som pridala k tomu : Na upečené cesto som potrela jahodový džem, naň som dala piškóty poprskané kávou, a potom nato krém a čokoládu.. Inak je to výboírný recept.