Netradiční příprava kompotu z jablek a hrušek podle španělské receptury.
Hodnocení
4.0
/ 5 (14x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
Ostatní
Cukr250 g
Jablko500 g
Rozinky2 lžíce
Voda250 ml
Hruška500 g
Červené víno250 ml
Citronová kůra
Sušené švestky6 ks
Skořice celá1 ks
Postup přípravy
Jablka a hrušky omyjeme a oloupeme. Rozkrojíme na čtvrtky a zbavíme jádřinců.
Citron řádně omyjeme a sloupneme z něj kůru o velikosti asi 2 měsíčků.
Do hrnce vložíme ovoce, citronovou kůru, švestky a rozinky. Vsypeme cukr, přidáme tyčinku celé skořice a zalijeme vodou a vínem. Přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud není ovoce měkké. Nesmí být však rozvařené.
Vychladlý ovocný kompot rozdělíme do mističek a zdobíme mátou.