Jahody nakrájíme na slabé plátky, které pokapeme citronovou šťávou a podle potřeby pocukrujeme.
Měkké máslo utřeme s cukrem moučka a vanilkovým cukrem. Přišleháme oddělené žloutky. Z bílků s troškou soli si ušleháme pevný sníh. Prášek do pečiva prosejeme s moukou a pomalu přidáváme k žloutkové hmotě. Naposledy přimícháme pevný sníh z bílků.
Polovinu dobře promíchaného těsta uhladíme na plech s pečicím papírem. Zbytek poloviční dávky těsta smícháme s kakaem. Tmavé těsto opatrně rozdělíme na světlé těsto. Na uhlazené těsto ve formě poukládáme nakrájené jahody, nebo ovoce, které jsme zvolili.
Moučník pečeme asi 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
Pudink uvaříme s mlékem podle návodu. Necháme při občasném míchání vychladnout. Měkké máslo utřeme s cukrem a rumem. Máslovou směs vmícháme do pudinku. Připraveným pudinkovým krémem potřeme vychlazený korpus a necháme ztuhnout. Již na ztuhlý krém rozetřeme čokoládovou polevu.
Ovocné řezy s pudinkem po nakrájení podáváme ke kávě i čaji.