Vynikající ostrá omáčka z rajčat určená jako příloha k mexickým tacos.
Hodnocení
3.6
/ 5 (10x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
Ostatní
Česnek2 stroužky
Sůl1/2 lžičky
Rajče6 ks
Feferonka4 ks
Chilli paprička1 ks
Oregano1 lžička
Pepř1/2 lžičky
Cibule1 ks
Podle potřeby
Máslo
Voda
Postup přípravy
Na másle zpěníme najemno nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem.
Přidáme na plátky nakrájené chilli papričky, feferonky a oloupaná, nadrobno nakrájená (možno i pomačkaná) rajčata.
Přidáme sůl, pepř a oregano, přikryjeme pokličkou a necháme dusit přibližně 45 minut (za stálého podlévání vodou).
Připravenou směsí plníme menší zavařovací sklenice, uzavřeme a dáme na 20 minut dnem vzhůru. Necháme odležet alespoň půl dne v chladu.
Ostrou rajčatovou omáčku k tacos podáváme studenou k mexickým (i kupovaným) tacos.
já nevím, jaká máte rajčata vy, ale tam, kde jsou rajčata "normální", není nutno podlévání, pouští tolik vody, že jsem ráda, když se šťáva z nich vydusí.