V tomto receptu lze místo celého kuřete použít kuřecí prsní, nebo stehenní řízky.
Hodnocení
4.6
/ 5 (642x)
Doba přípravy
75 min
Ingredience
Ostatní
Sůl
Celer1 ks
Kuře1 kg
Brandy100 ml
Libeček
Sójová omáčka6 lžic
Olej na smažení
Sušené houby2 lžíce
Postup přípravy
Pokud máme celé kuře, omyjeme jej a osušíme. Pak ho vykostíme, stáhneme kůži a maso nakrájíme na nudličky. Takto připravené kuřecí maso osolíme.
Solamyl zředíme s polovinou sójové omáčky, maso obalíme v této vzniklé marinádě a necháme asi 50 minut odležet.
Mezitím podusíme předem namočené houby na lžíci vody. Nakonec je scedíme.
Nakrájíme celer na kostičky a podusíme ho také do poloměkka. Libeček opereme a nasekáme.
Na pánvi pak rozpálíme olej, vložíme kuřecí maso a opečeme ho. Potom přidáme celer, nasekaný libeček, houby, zalijeme zbytkem sójové omáčky a vše ochutíme brandy. Hotové maso podáváme s plátky veky.