Lehká, chutná a barevné večeře, které nedá moc práce
Hodnocení
4.2
/ 5 (5x)
Doba přípravy
75 min
Ingredience
Ostatní
Cukr špetka
Sůl
Máslo4 lžíce
Rozmarýn snítka
Mrkev2 ks
Pepř a sůl
Paprika červená2 ks
Zeleninový vývar100 ml
Brambor600 g
Fazolky200 g
Květák 200 g
Jarní cibulka s natí3 ks
Postup přípravy
Brambory okartáčujeme ve vodě, poté je uvaříme na cca 20 minut ve slané vodě a následně je slijeme.
Růžičky květáku omyjeme a nakrájíme na kousky o velkosti sousta. Mrkev omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky. Paprikové lusky opereme, rozpůlíme, zbavíme zrníček a nakrájíme na kostičky.
Zelené fazolky a jarní cibulky či cibuli omyjeme, očistíme a pokrájíme nadrobno, respektive na kousky.
Zeleninový vývar rozehřejeme v hrnci. Zeleninu v něm postupně uvaříme. Dáváme pozor, aby příliš nezměkla. Poté ji vyjmeme.
V pánvi rozehřejeme olej a brambory na něm krátce opečeme. Potom přidáme zeleninu a na mírném ohni vše opékáme asi 5 minut. Pokrm poté osolíme, opepříme a ochutíme špetkou cukru. Zeleninu s brambory upravíme na talíře a můžeme ozdobit snítkou rozmarýnu. Ihned podáváme.