Menší cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Česnek očistíme a prolisujeme. Tuňáka v oleji nebo ve vlastní šťávě scedíme. Rajčata z konzervy rozkrájíme na menší kousky. Vypeckované černé olivy nakrájíme na kolečka.
Ve vyšší pánvi rozpálíme olej, vsypeme cibuli a zpěníme ji. Přidáme rajčata a kečup nebo rajčatový protlak a společně vše restujeme. Pak do směsi přidáme kousky tuňáka, česnek a kolečka oliv. Omáčku osolíme, opepříme, popřípadě ochutíme sladkou sójovou omáčkou a nezapomeneme na bylinky. Nejlepší jsou čerstvé - bazalka či oregano, ale mohou být i sušené. Pokud je omáčka moc řídká, zahustíme solamylem rozmíchaným v troše vody.
Omáčku na těstoviny s rajčaty a tuňákem podáváme teplou a s oblíbenými těstovinami.
Komentář k receptu Omáčka na těstoviny s rajčaty a tuňákem
Opravdu jednoduchý recept a omáčka byla výborná - chutnala i manželovi, který jinak rajčata ani tuňáka nemusí, ale na omáčce si pochutnal, Jen jsem dala místo černých oliv zelené (černé jsem neměla), ale myslím, že je to jedno.
Janacka
Správný obrázek
Správný obrázek už je na cestě,takže by se měl co nejdříve objevit u receptu.Přidala jsem i na kostičky nakrájenou cuketu a je to moc dobré.
Janacka
foto k receptu
Tato fotografie nepatří k mému receptu omáčka na těstoviny s rajčaty a tuňákem,redakce nějakým nedopatřením omylem přidala k mému receptu fotku jinou.Momentálně žádnou fotku nemám,ale brzy to napravím.