Recept na jednoduchou, ale přesto výbornou omáčku na špagety.
Hodnocení
4.3
/ 5 (6x)
Doba přípravy
25 min
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Petrželová nať
Mletý černý pepř
Ostatní
Rajčata2 ks
Mléko200 ml
Cibule1 ks
Smetana180 ml
Parmazán100 g
Olivový olej50 ml
Anglická slanina100 g
Rajský protlak3 lžíce
Postup přípravy
Rajčata dáme do hrnce, zalijeme horkou vodou a necháme je v ní zhruba minutu. Rajčata opláchneme studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na kostičky velké asi 1,5 x 1,5 cm. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Na stejné kousky nakrájíme i anglickou slaninu. Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky silné přibližně 3 - 5 mm. Parmazán nastrouháme a petrželku nakrájíme nadrobno.
Nakrájenou cibuli osmažíme na olivovém oleji do sklovita a poté přidáme anglickou slaninu a nakrájené žampiony, vše necháme opékat přibližně 4 minuty.
Dále přidáme nakrájená rajčata a za stálého míchání vaříme dalších 5 minut, pokud rajčata nejsou příliš vodnatá, můžeme přidat trochu vody.
Nakonec zalijeme smetanou, mlékem, nasypeme parmazán spolu s petrželkou a dochutíme solí a pepřem.
Připravenou omáčku se žampiony podáváme s uvařenými špagetami.