Proč si neudělat místo plněného kuřecího řízku plněný sýr?
Hodnocení
4.7
/ 5 (10x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Trojobal
Vejce3 ks
Strouhanka
Mléko
Hladká mouka
Ostatní
Eidam2 ks
Náplň
Mletý pepř
Hořčice plnotučná
Kapie sterilovaná1 sklenka
Šunka nebo šunkový salám8 plátků
Na ozdobu
Okurka salátová1 ks
Příloha
Brambory7 ks
Mrkev (menší)1 ks
Postup přípravy
Sýr v mikrotenovém sáčku vložíme do vroucí vody a počkáme asi 3 minuty, než ztratí svůj tvar - bude se nám s ním dobře pracovat.
Na vál i na váleček si dáme potravinovou fólii, tu na válečku rukou navlhčíme teplou vodou.
Vyndáme sýr a rozválíme ho na obdélník, potřeme hořčicí, posypeme špetkou pepře, poklademe 4 kolečka salámu a navrch dáme pár proužků kapie. Pak okraje přehneme dovnitř, trochu zmáčkneme a pomocí fólie zarolujeme, taktéž trochu zmáčkneme. Aby se sýr ještě k sobě spojil, pracujeme rychle.
Ve fólii necháme chvilku vychladnout a můžeme obalit v klasickém trojobalu.
Jako přílohu můžeme udělat domácí hranolky. Jejich chuť oživíme taktéž na hranolky nakrájenou mrkví. V poměru asi tak 7 větších brambor, 1 menší mrkev. Jen nezapomeneme hranolky brambor i mrkve před smažením řádně osušit. Jako ozdobu můžeme dát k obalované sýrové rolce nakrájenou okurku.