Vynikající koláč na rodinné oslavy, nedělní posezení při kávičce a pro milovníky sladkého.
krém | |
---|---|
400 ml | smetana ke šlehání |
500 g | mascarpone |
160 g | kondenzované mléko |
160 g | karamelové kondenzované mléko |
těsto | |
360 g | sušenky Marina |
Mascarpone a smetanu vyšleháme. Vyšlehanou směs rozdělíme na 2 části. Do jedné části přidáme karamelizované kondenzované mléko a do druhé přidáme obyčejné kondenzované mléko. Obojí promícháme.
Dortovou formu o průměru 23 cm vyložíme sušenkami, navrstvíme část krému s karamelizovaným mlékem, rozložíme sušenky a zalijeme druhým krémem. Takto vrstvy opakujeme do naplnění formy.
Nepečený salkový koláč se sušenkami dáme do ledničky na 12 hodin, aby dobře ztuhnul a chutě se propojily. Podáváme jako sladký dezert.
autor Lukas Cirjak
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena