Vynikající koláč na rodinné oslavy, nedělní posezení při kávičce a pro milovníky sladkého.
Hodnocení
5.0
/ 5 (3x)
Doba přípravy
25 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Krém
Smetana ke šlehání400 ml
Mascarpone500 g
Kondenzované mléko160 g
Karamelové kondenzované mléko160 g
Těsto
Sušenky Marina360 g
Postup přípravy
Mascarpone a smetanu vyšleháme. Vyšlehanou směs rozdělíme na 2 části. Do jedné části přidáme karamelizované kondenzované mléko a do druhé přidáme běžné slazené kondenzované mléko. Obojí promícháme.
Dortovou formu o průměru 23 cm vyložíme sušenkami, navrstvíme část krému s karamelizovaným mlékem, rozložíme sušenky a zalijeme druhým krémem. Takto vrstvy opakujeme do naplnění formy.
Nepečený salkový koláč se sušenkami dáme do ledničky na 12 hodin, aby dobře ztuhnul a chutě se propojily. Podáváme jako sladký dezert.