Výborný lehký ovocný dort s želatinou vhodný k jakékoli příležitosti, u kterého můžeme rozvinout svoji kreativitu.
na potření | |
---|---|
marmeláda | |
krém | |
mléko | |
1 balíček | pudinkový prášek |
na ozdobu | |
ovoce | |
poleva | |
1 balíček | želatina |
těsto | |
2 ks | kupovaný dortový korpus |
Zakoupený korpus vybalíme z obalu a jeho okraj seřízneme tak, aby měl celý korpus rovnou plochu. Vložíme ho do kulaté pečící formy. Poté jej potřeme jakoukoli marmeládou, vrstvu asi 3 mm. Poté rozbalíme druhý korpus a přiložíme jej na první s potřenou marmeládou. Poté si připravíme pudinkovou náplň. Můžeme použít jakoukoli příchuť. Připravujeme jej běžně podle návodu, ovšem dáme o něco méně mléka (např. místo 500 ml dáme 400 ml mléka). Po uvaření pudink nalijeme na korpusy a rozetřeme do rovnoměrné vrstvy asi tak 1 cm. Nyní naskládáme ovoce. Zde můžeme využít vlastní představivosti a použít jakékoli ovoce. Na závěr si připravíme želatinu. Připravíme ji běžně podle návodu. Želatinou zalijeme celý ovocný dort a vložíme nejlépe přes noc do lednice (ale postačí i 2 hodiny). Nepečený ovocný dort s želatinou rozkrájíme na trojúhelníčky a podáváme při jakékoliv příležitosti.
Malé dortíky Pavlova krok za krokem
Recept krok za krokem na mini verzi oblíbeného světoznámého dezertu Pavlova.
(doba přípravy 60 min)
autor lenkrs
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena