Neobvyklá chuť a příprava, kterou ale zvládne každý.
Hodnocení
4.8
/ 5 (13x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
Ostatní
Kakao1 lžíce
Cukr moučka100 g
Sušené mléko250 g
Hera185 g
Vanilkový pudinkový prášek3 ks
Postup přípravy
Smícháme všechny suroviny (cukr, sušené mléko, vanilkový pudinkový prášek a tuk) kromě kakaa a vypracujeme hladké těsto, které rozpůlíme a do poloviny těsta zapracujeme kakao. Teď máme dvě těsta - bílé a hnědé.
Každé těsto rozřízneme ještě napůl a máme 4 části těsta.
Na rozříznutý igelitový sáček dáme hnědé těsto a uděláme rukou placku a na ni položíme bílou placku stejné velikosti.
Přikryjeme dalším igelitem a rozválíme na obdélník asi 3 mm vysoký.
Nugát svineme pomocí igelitu do roládky. Postup opakujeme s tím rozdílem, že dole bude těsto bílé.
Nugátové roládky necháme vychladit v lednici nebo studené místnosti a teprve pak můžeme krájet nepečený nugát na řezy.