Osvědčený recept na nepečený piškotový dort s vůní a chutí kávy.
Hodnocení
3.7
/ 5 (9x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
Na ozdobu
Čokoláda1 hrst
Krém
Tvaroh250 g
Zakysaná smetana250 g
Smetana ke šlehání250 g
Kávové zrnko2 lžíce
Želatinový ztužovač1 balíček
Podle chuti
Cukr moučka
Podle potřeby
Vařící voda150 ml
Ostatní
Cukrářské piškoty1 balíček
Postup přípravy
Mletou zrnkovou kávu spaříme vroucí vodou, necháme vychladnout a potom scedíme. Výluh použijeme k namáčení piškotů.
Tvaroh smícháme se zakysanou smetanou, spařenou zrnkovou kávou (lógrem), přidáme cukr moučka a ušlehanou šlehačku. Nakonec vmícháme želatinový ztužovač připravený podle návodu.
Dortovou formu poklademe piškoty namočenými v kávovém výluhu, zalijeme polovinou krému a postup opakujeme. Povrch hotového nepečeného kávového dortu posypeme nastrouhanou čokoládou.
Nepečený kávový dort necháme dobře vychladit a nejlépe druhý den podáváme jako lahodný zákusek.
Presne tak, uplne souhlasim :) Caro jako alternativa kavy by se zde mohla hodit a pochutnaly by si i deti :)
ZuzkaK
Komentář k receptu Nepečený kávový dort
Pokud byste tuhle dobrotu chtěli připravit doma, ale máte děti, pro které je káva nevhodná, zaměňte ji za cereální nápoj Caro. To má příjemně nasládlou chuť, která vyhovuje nejen dětem a neobsahuje kofein. Pochutnáte si pak doma všichni společně.