Omyté a okapané jahody nakrájíme na plátky. Na dno kulaté dortové foemy naskládáme vrstvu piškotů, kterou poklademe plátky jahod. Posypeme cukrem a pokapeme zakysanou smetanou. Takto tvoříme i další vrstvy, poslední vrstvu by měly tvořit piškoty. Takto připravený dort přikryjeme a dáme do druhého dne odležet do lednice. Druhý den si připravíme tvarohovou náplň : tvaroh utřeme s cukrem a dle potřeby zředíme smetanou. Náplní pak potřeme dort a opět ho necháme v lednici vychladit. Před podáváním ozdobíme čerstvými jahodami.
Tento dort také dělám. Jen malinko jinak ...
Njeprve si vytřu dortovou formu máslem a poté vysypu kokosem. Dno pokladu piškoty, zaliju zakysnou smetanou, do které jsem nejprve přidala rozpuštěnou plátkovou želatinu (na 3 balení smetany, 6 plátků želatiny + cukr dle chuti), opět piškoty, smetana a navrch jahody. Ty pak ještě zaliji červeným želé a dám ztuhnout. Díky želatině je dort nádherně ztuhlý a díky kokosu navíc ještě lépe chutná!