Recept na slaďounký domácí marcipán s kousky mandlí a rozinek, co chutná dokonce i mlsné sestřičce.
Hodnocení
5.0
/ 5 (4x)
Doba přípravy
25 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Těsto
Rozinky100 g
Cukr moučka200 g
Sušené mléko200 g
Mandle (loupané)100 g
Na obalení
Cukr moučka100 g
Lupínky mandlí50 g
Podle potřeby
Slunečnicový olej
Postup přípravy
Nejprve si ve vodě krátce povaříme loupané mandle a rozinky. Stačí asi 5 minut a necháme stát ve vodě.
Mezitím smícháme 200 g sušeného mléka a 200 g moučkového cukru.
Do směsi postupně vléváme olej, dokud netvoří husté těsto.
Vytáhneme z vody mandle i rozinky a rozsekáme je na malinké kousky, které přimícháme do těsta. Z něho potom tvoříme kuličky.
Nyní si připravíme směs na obalování. Mandle na obalení si rozdělíme na dvě hromádky. Jednu polovinu rozdrtíme válečkem na co nejjemnější kousíčky, nejlépe prášek. Ten smícháme s moučkovým cukrem a zbylými sekanými mandlemi.
Ve směsi potom obalujeme marcipánové kuličky. Marcipánové kuličky skladujeme v chladu a suchu. Podáváme podle chuti.