Výborné jako příloha k polévce. Těsto je vhodné do domácí pekárny.
Hodnocení
3.3
/ 5 (7x)
Doba přípravy
90 min
Ingredience
Těsto
Sůl2 lžičky
Voda450 ml
Droždí22 g
Cukr moučka1 lžička
Olivový olej4 lžíce
Hladká mouka 5 lžic
Sezamová semínka2 lžíce
Chlebová pšeničná mouka200 g
Slunečnicová semínka1 lžíce
Celozrnná pšeničná mouka100 g
Chlebová žitná mouka260 g
Sušená bramborová kaše1 lžíce
Lněná semínka1 lžíce
Na potření
Vejce1 ks
Postup přípravy
Do pekárny dáme nejdříve všechny přísady tekuté, potom sypké. Pekárnu zapneme na program kynutí.
Po vykynutí tvoříme bochánky, které na vrchu nařízneme a necháme kynout ještě tak 30 minut. Potom potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme dle chuti semínky nebo hrubou solí.
Domácí dalamánky pečeme asi 20 minut při teplotě 180 °C, v horkovzdušné troubě při 160 °C.
Doufám, že vám naše domácí dalamánky budou chutnat, jsou výborné samotné i k polévce.