- Točený salám nakrájíme nadrobno, jsou-li kousky menší, lépe se potom jí. Místo točeňáku můžeme použít párky.
- Do menšího nízkého hrnce nalijeme 0,5 litru vody a dáme vodu vařit, ale nesolíme!
- Když je voda horká, vysypeme do ní celé balení sušeného polotovaru s těstovinami Maggi Dobrý hostinec - Kuře na paprice - pikant.
- Dále přidáme 2 čajové lžičky mleté červené sladké papriky (cca 8 - 10 g), 0,5 lžičky kari koření a opepříme podle chuti. Nejlepší pepř je čerstvě mletý, protože v čerstvě mletém pepři je nejlsilnější aroma.
- Nakonec přidáme nakrájený točený salám nebo nakrájené párky. Mezitím se obvykle vše začne vařit, ihned po nasypání ingrediencí začneme míchat a mícháme neustále po celou dobu vaření - pořádně ode dna. Od počátku varu vaříme zprudka 5 minut, poté vypneme ploténku a ještě asi minutu mícháme.
- Z hrnce vyklopíme pokrm přímo na hluboký talíř.
Naostřený točeňák na paprice ihned podáváme s těstovinami jako chutný hlavní pokrm. Přestože na obalu směsi Dobrý hostinec je psáno 2 porce, při použití 100 g točeňáku to je podle mého názoru tak pro jednoho, aby se pořádně najedl.
Chcete-li dvě porce z jednoho balení, dáme cca 200 g točeného salámu. Podobně je to s paprikou. Přestože podle názvu sáčku to má být na paprice, je tam tak málo papriky, že pokrm získá pořádnou chuť i barvu teprve po přidání nejméně 2 lžiček papriky, jak psáno výše.