Nejdříve připravíme marinádu tak, že všechny suroviny dobře promícháme.
Bůček natřeme rozetřeným česnekem, vložíme do pekáče, podlijeme vodou a přidáme cibuli nakrájenou na kostky. Během pečení podléváme bůček vodou. Pečeme asi 1 hodinu, dokud nebude bůček upečený doměkka. Nakonec ho ještě teplý potřeme připravenou marinádou a zabalíme na 24 hodin do alobalu.
Naložený bůček v paprikové marinádě podáváme s čerstvým chlebem, hořčicí a cibulkou.
bůček také 1x ročně dělám, jenže ho nedříve uvařím v paprikovo-česnekové vodě, pak zchladím , potřu kašičkou z papriky, soli a česneku, zabalím na 3 dny do alobalu, krájím na nářezovém stroji na tenko. je to dobrá ňamka na silvestra. u vás mně jen přebývá ta sojovka. ani nevidím její účelnost .