Uzený bůček i s pleckem uvaříme doměkka, vyjmeme a vývar si ponecháme. Maso nakrájíme na kousky.
Mezitím si rohlíky nakrájíme na kostky a později je silně pokapeme vývarem z masa. Maso smícháme s rohlíky, které trochu vymačkáme. Žloutky utřeme se solí, pepřem a vmícháme do směsi. Přidáme i nakrájenou slaninu a najemno nasekanou pažitku. Nakonec ušleháme bílky a opatrně je do směsi zapracujeme. Se solením opatrně, pamatujme na to, že je uzené maso dost slané.
Pekáček vymažeme máslem, směs do ní napěchujeme a pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.
Nádivku s uzeným masem nakrájíme na kostky a podáváme teplou s bramborovou kaší. Jako přílohu přidáváme sterilovaný okurek. Nádivka je dobrá i studená s chlebem.