Jedlé kaštany si nejdříve namočíme přes noc ve studené vodě. Pak je necháme okapat.
Maso důkladně potřeme solí, rozdrcenými bobulemi jalovce a pepřem. Oloupanou cibuli rozkrájíme nadrobno. Maso vložíme do rozehřátého oleje a prudce opečeme. Přidáme pokrájenou cibuli, lišky - i s nálevem, a chvilku dusíme. Poté maso posypeme sekanými bylinkami.
Omytý celer oloupeme, rozkrájíme namalé kousky a přimíchámek masu. Přidáme okapané kaštany. Přilijeme víno a dusíme zhruba ještě tak 1 hodinu. Když máme maso měkké, stáhneme z ohne a omáčku zahustíme potřebným množstvím solamylu.
Guláš je vynikající s těstovinami.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena