Recept na výborný koláč, který je zázračně jednoduchý na přípravu.
Hodnocení
4.4
/ 5 (7x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Těsto
Vejce1 ks
Tuk80 g
Med3 lžíce
Cukr moučka150 g
Soda1 lžička
Hladká mouka 350 g
Podle potřeby
Tuk na vymazání
Na potření
Švestková povidla1 sklenice
Podle chuti
Mleté vlašské ořechy
Postup přípravy
Suroviny na těsto (vejce, med, sodu, cukr, tuk a hladkou mouku) smícháme dohromady.
2/3 těsta vyválíme a dáme na vymazaný plech, potřeme povidly, posypeme mletými ořechy. Nahoru ze zbytku těsta vytvoříme mřížku.
Mřížovník s povidly pečeme při 175 °C dorůžova.
Mřížovník s povidly nakrájíme na kostky a podáváme ke kávě nebo čaji.
Přidala jsem jen 1 vejce, bylo to sypké a do povidel dala mák, páč jsem ho měla doma ke spotřebování. Mouku jsem zvolila 2/3 žitnou, 1/3 pohankovou. Koláč byl výtečný a všichni ho moc chválili :-)
tichule007
Mřížovník
Dnes v radiu jsem zaslechla podobný recept, tak nevím, na který se vrhnu: 32 dkg hl.mouky, 1 lžíčka sody, 2O dkg tuku nastrouhat, 10 dkg cukru, 2 lžíce medu, 2 vejce, 2 kávové lžíčky skořice.Prý vyválet 4 placky, doprostřed povidla a posypat ořechy, do povidel kokos, když jsou řidčí povidla, jsou to asi menší placky, povidla po délce doprostřed a oba kraje spojit k sobě a upéct, 10 min.200°C, ten mřížovník bude asi lehčí, i hezčí......
Jojo
neúplný recept?
Tento koláč jsem v dětství měla moc ráda,ale recept nemám.Ale u tohoto receptu mi chybí nějaká tekutina nebo tuk..Mouka s 2 vejci a 2 lžícemi medu se asi nespojí na těsto,které jde vyválet.