Recept na zákusek, který mizí velmi rychle ze stolu.
Hodnocení
4.5
/ 5 (125x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
15x
Ingredience
Těsto
Sůl1 špetka
Vejce4 ks
Voda3 dl
Hladká mouka 15 dkg
Tuk 100 %15 dkg
Krém
Máslo1/2 balíčku
Rum
Mléko1/2 l
Cukr krystal8-9 lžic
Vanilkový pudink2 balíčky
Na potření
Čokoláda na vaření50 dkg
Rybízová marmeláda
Podle potřeby
Tuk na vymazání
Postup přípravy
Tuk rozpustíme v uvedeném množství vody a přidáme špetku soli. Jakmile začne vařit, smícháme s moukou. Stáhneme z plotny. Tímto návodem jsme si připravili odpalované těsto. Po vychladnutí vmícháme vejce jedno po druhém.
Vymažeme dva plechy a těsto na ně natřeme v tenké vrstvě. Prudce upečeme asi na 220°C. Bude stačit 10 -15 minut. Při pečení se těsto začne zvedat a dělat bubliny.
Mezitím si připravíme krém. Smícháme mléko, cukr a pudink a uvaříme. Do vychladlého pudinku zašleháme půlku másla a rum podle chuti.
Na upečený plát těsta natíráme připravený pudinkový krém, přikryjeme druhým plátem těsta. Potřeme marmeládou a pocákáme čokoládou.
Mraky necháme vychladit v lednici nejméně 24 hodin a můžeme podávat.
Existuje trik, kdysi jsem někde četla a od té doby používám - do těsta dát špetku prášku do pečiva, opravdu jen špetku. Nepect na pečícím papíru, ale přímo na plechu - ten pořádně vymazat máslem a - v tom je ten trik - vylít studenou vodou. Pak rozetrit testo. Vody tam zbyde po vylili malinko, ale jak se odparuje, tak chce zpod těsta ven.
olanza
Krém
Těsto je super, přesně, jako na fotkách receptu. A to jsem se s ním nijak nepárala (žádné "bílé dno", vejce jsem do něho dala najednou a ještě ani nebylo úplně vychladlé atd.). Mám jen jedinou poznámku a to k množství krému. K množství těsta mi ho přijde zbytečně mnoho. Řekla bych, že optimální k dvojnásobné dávce těsta. Jinak DOKONALÉ!!!!
Tapka
Už se chladí v ledničce. Děkuji za recept. Žbrblají Vám tu jen nešikové, dezert vyšel krásně, vše "vybublalo" jak má a má to tu nejlepší vůni, jakou může mít. Jediné, co jsem vyměnila, je místo vanilkového pudinku, který není zrovna doma, kokosový. Dobrou chuť...
Zuzana
Suuper recept ;) chválim. Koláčik sa chladí v chladničke a večer ohúrim rodinku. Nieje to ani také ťažké ako som si myslela.
Pehakucharka
Málo krému
Koláč je vynikajúci, akurat nabudúce vyskúšam inú plnku.
Tejto mi prišlo, že bolo dosť málo... aspon čo sa plechu s rozmerami 40x35 cm týka...