Recept na jednoduché řezy s příchutí kávy. Moka řezy jsou českou alternativou k legendárnímu tiramisu.
Hodnocení
5.0
/ 5 (9x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
Těsto
Vejce5 ks
Kypřicí prášek do pečiva1/2 lžičky
Cukr moučka130 g
Vanilkový cukr1 balíček
Hladká mouka 150 g
Krém
Žloutek3 ks
Mléko200 ml
Cukr krystal100 g
Hladká mouka 2 lžíce
Smetana ke šlehání100 ml
Instantní káva3 lžíce
Na potření
Kávový likér1 hrneček
Postup přípravy
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny. Bílky se špetkou soli vyšleháme v tuhý sníh.
Do žloutků opatrně přisypáváme prosátou mouku, prášek do pečiva, přidáme vanilku a nakonec lehce vmícháme sníh.
Těsto vlijeme do předem vymazané a vysypané formy.
Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 40 minut. Upečený korpus necháme vychladnout.
Žloutky na krém spolu s cukrem našleháme do pěny. Pomalu přidáváme teplé mléko, hladkou mouku a přivedeme k varu. Krátce povaříme a necháme vychladnout.
Do vychladlého krému přidáme smetanu smíchanou s instantní kávou, dobře promícháme a opět krátce provaříme.
Korpus rozřízneme na 3 díly. Každý kus korpusu potřeme kávovým likérem a kávovým krémem.
Díly korpusu spojíme a moka řezy ozdobíme podle fantazie. Moka řezy podáváme třeba jen tak k posezení.