Recept na zapékané špagety pro hodně hladových krků.
Hodnocení
4.1
/ 5 (57x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
Podle chuti
Cukr
Sůl
Kari koření
Omáčka
Olej1 ml
Cibule1 ks
Kečup1 sklenice
Vepřové ve vlastní šťávě1 konzerva
Lečo s klobásou1 konzerva
Ostatní
Eidam20 dkg
Špagety1 a 1/2 balíčku
Postup přípravy
Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Vepřové ve vlastní šťávě nakrájíme na kousky. Klobásku z leča nakrájíme na kolečka nebo půlkolečka.
Ve vyšší pánvi rozehřejeme olej a zpěníme na něm cibuli. Přidáme vepřové a krátce orestujeme.
Pak přidáme lečo, klobásu, kečup a koření podle chuti. Směs by měla být sladkokyselá. Pod poklicí vše dusíme asi 10 minut.
Zatím si ve vroucí osolené vodě uvaříme špagety. Předem je nalámeme. Špagety necháme mírně nedovařené, protože dojdou během zapékání. Uvařené špagety scedíme.
Sýr nastrouháme a troubu předehřejeme na maximum. Pekáč vymažeme máslem.
Smícháme špagety s omáčkou a směs rozprostřeme do pekáče. Nakonec vše posypeme sýrem a zapečeme v předehřáté troubě.
Milánské špagety zapékáme do vytvoření slabé sýrové růžové vrstvy. Zapečené milánské špagety ihned podáváme.