Recept na trochu pracnější, ale vynikající cukroví.
Hodnocení
4.0
/ 5 (4x)
Doba přípravy
90 min
Ingredience
Ostatní
Vejce2 ks
Mléko1 lžíce
Med150 g
Hladká mouka 250 g
Jedlá soda1 špetka
Cukr moučka100 g
Podle potřeby
Čokoládová poleva
Postup přípravy
Smícháme hladkou mouku s jedlou sodou a cukrem moučka. Přidáme žloutky, mléko, med a vypracujeme v hladké těsto. Je-li příliš tuhé, přidáme trochu mléka, v opačném případě do těsta zapracujeme trochu mouky.
Těsto necháme odležet alespoň 1 hodinu v chladničce.
Po odležení v chladničce rozválíme těsto na tenký plát, ze kterého vypíchneme kolečka o průměru 5 - 6 cm. Kolečka sázíme pak pomocí špachtle po šesti na plech s papírem na pečení a rychle je upečeme v troubě vyhřáté na 175 °C.
Ihned po vyjmutí sejmeme ještě horká kolečka špachtlí a stočíme je do podoby kornoutků. Ve špičce každý stiskneme, aby se kornoutky nerozvíraly. Případně můžeme použít jakýkoliv kuželník.
Širší okraje zchladlých a ztuhlých kornoutků namáčíme do čokoládové polevy a takto upravené kornoutky nakonec plníme jakýmkoliv krémem podle chuti.
Medové kornoutky s krémem podáváme jako výborné cukroví na sváteční stůl.