Krůtí prsa očistíme, nakrájíme na kostičky a umeleme se šunkou na jemnou hmotu. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Obě ingredience vložíme do mísy, ochutíme solí, kořenící směsí Horalka, drceným kmínem, malou špetkou pepře a podle snášenlivosti můžeme přidat i granulovaný sušený česnek. Vše spojíme s bílky a důkladně propracujeme spolu s usekanou petrželkou a strouhanou houskou v hladkou a středně hustou masovou hmotu. Masovou směs necháme v chladu asi 1 hodinu rozležet.
Mezitím si připravíme další ingredience. Mrkev oloupeme a nakrájíme na velmi jemné nudličky. Řapík celeru zbavíme slupky a nasekáme na jemné kostičky. Naťovou cibulku nakrájíme na kolečka. Ve 150 ml studeného zeleninového vývaru promícháme škrobovou moučku se sojovou omáčkou Tamari.
Z masové směsi tvoříme malé šišky, které necháme na suché pánvi že všech stran zatáhnout. Pak masové kousky přendáme do většího kastrolu, přidáme mrkev a celer, podlijeme malým množstvím vývaru a velmi zvolna podusíme doměkka. Jakmile jsou šišky měkké a necítíme v nich syrový brambor, vmícháme cibulku a vše přelijeme zálivkou. Za stálého míchání podle potřeby přilijeme další vývar a krátce podusíme do požadované hustoty omáčky a měkkosti cibulky. Nakonec do pokrmu vmícháme olivový olej a prohřejeme
Masové šišky z krůtích prsou se zeleninou podáváme jako hlavní chod. Vhodnou přílohou je suchá rýže nebo těstoviny.