Mrkev, hrášek, žampiony, těstoviny a kuličky z mletého masa.
Hodnocení
4.1
/ 5 (15x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Olej3 lžíce
Vejce1 ks
Solamyl1 lžíce
Mrkev200 g
Žampiony250 g
Velká cibule3 ks
Anglická slanina100 g
Smetana ke šlehání1 kelímek
Hrášek mražený200 g
Směs mletého masa400 g
Těstoviny kolínka300 g
Silný vývar (z kostky)450 ml
Podle chuti
Sůl
Kajenský pepř
Na ozdobu
Petržel kudrnka1/2 svazku
Postup přípravy
Kolínka uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme okapat. Hrášek dáme rozmrazit. Cibule oloupeme a nasekáme nadrobno. Slaninu nakrájíme na kostičky. Žampiony očistíme a kloboučky rozpůlíme. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na plátky. V pánvi rozpálíme olej a osmahneme slaninu s cibulí.
Mleté maso uhněteme s vejcem, solí i pepřem a v rukou uválíme kuličky. Ke slanině s cibulí přidáme masové kuličky a důkladně je opečeme. Z výpeku všechno vyndáme a osmažíme na něm žampiony a mrkev. Podle chuti osolíme a dochutíme pepřem.
Přilijeme smetanu i vývar a provaříme. Vrátíme masové kuličky i cibuli se slaninou a vše spolu 10 minut provaříme. Nakonec vmícháme v trošce vody rozmíchaný solamyl, hrášek i kolínka a prohřejeme.
Masové kuličky z Balkánu dochutíme a podáváme sypané nasekanou petrželkou.
Vynikající, moc jsme si pochutnali, akorad mi to trvalo cca 1,5 hod. a musela jsem přidat trochu oleje, protoze jinak bych neměla tu mrkev a houby na čem usmažit :)