Smícháme mleté maso, nadrobno nakrájenou cibuli, dijonskou hořčici, sůl i pepř. Housku nakrájíme na kostičky, navlhčíme studenou vodou a přidáme k masu. Důkladně promícháme a ze směsi vytvoříme malé kuličky. Rozpálíme olej a kuličky opečeme do zlatohněda.
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na oleji, přidáme česnek utřený se solí a rajčata. Krátce orestujeme, vmícháme bazalku a uvedeme do varu. Odstavíme, necháme mírně vychladnout a rozmixujeme. Poté omáčku osolíme, opepříme a provaříme.
Nudle uvaříme podle návodu (al dente), spaříme a promastíme olejem.
Masové kuličky vložíme do omáčky a prohřejeme.
Nudle rozdělíme na talíře po obvodu a dovnitř nalijeme omáčku s kuličkami.