Recept na marokánky, které jsou lepší než z krámu.
Hodnocení
4.5
/ 5 (44x)
Chutnalo
1x
Ingredience
Na ozdobu
Čokoláda
Ostatní
Cukr krupice16 dkg
Vanilkový cukr1/2 balíčku
Hladká mouka 2 dkg
Smetana ke šlehání1/3 l
Kandované ovoce16 dkg
Nasekané ořechy16 dkg
Postup přípravy
Smetanu ke šlehání, cukr, vanilkový cukr a mouku svaříme za stálého míchání. Hned odstavíme a přisypeme kandované ovoce a ořechy, vše nakrájené na malé kousky.
Na plech vyložený pečícím papírem děláme lžicí malé hromádky a pozvolna pečeme ve vyhřáté troubě.
Marokánky sundaváme z plechu vlažné a po vychladnutí máčíme zespoda v rozpuštěné čokoládě.