Připravíme si marinádu na krkovici. Smícháme všechno koření, prolisovaný česnek, nasekanou cibuli, jogurt a olej. Do této směsi vložíme maso a pečlivě ho v ní obalíme ze všech stran. Poté naložené maso odložíme alespoň na jeden den do chladničky.
Také připravíme bylinkové máslo. Máslo pro studenou kuchyni utřeme se šalvějí a tymiánem a uložíme ho do chladničky.
V den přípravy jídla důkladně omyjeme velké brambory a zbavíme je nečistot. Pokrájíme je, přendáme na pečící plech a posypeme je provensálskými bylinkami a solí. Jemně pokapeme olejem a dáme na hodinu péct tak, aby uvnitř brambory byly měkké a jejich povrch byl krásně křupavý.
Po zhruba půl hodině si připravíme marinované maso a smažíme jej na pánvi. K pečícím se bramborům ještě na posledních 15 minut přihodíme na proužky nakrájenou kapii.
Kopeček bylinkového másla položíme na hotovou krkovičku, kterou podáváme s brambory pečenými ve slupce. Marinovanou krkovičku s pečenými brambory a bylinkovým máslem ozdobíme pečenou kapií a ihned podáváme.