Recept na mandlové cukroví, přichystáme asi 60 rohlíčků.
Hodnocení
3.8
/ 5 (8x)
Doba přípravy
90 min
Ingredience
Ostatní
Vejce1 ks
Máslo280 g
Cukr moučka50 g
Vanilkový cukr1 balíček
Hladká mouka 400 g
Mandle (mleté)150 g
Na potření
Med80 g
Na obalení
Třtinový cukr150 g
Postup přípravy
Mouku s máslem, vanilkovým cukrem, cukrem, vajíčkem a mandlemi vymícháme, přidáme 50 g medu a vytvoříme hladké těsto. Těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme zchladit.
Těsto po vychlazení znovu prohněteme a rozdělíme na osm stejných dílů. Z každého vyválíme asi 1,5 cm silný váleček, který ještě rozdělíme na kousky tak, abychom vytvořili tvar rohlíčků.
Plech vyložíme pečícím papírem a mandlové rohlíčky na něj poklademe. Cukroví pečeme v předehřáté troubě na střední stupeň asi 15 minut.
Ještě horké rohlíčky pomažeme zbylým medem a obalíme v cukru.
Už je to 6 let co jsem přidávala příspěvek ......letos je samozřejmě - ty rohlíčky udělám opět ...jsou výbornéééééé.....
Irena Fábryová
Vánoční mandlové rohlíčky.......
Ořechové rohlíčky už mám upečené ,zítra se pustím do mandlových ,ale mandle loupat nebudu - myslím si , že budou rohlíčky chutnější ,když mandle nastrouhám se slupkou a teplé je také neobaluji ve směsi vanilkového a moučkového cukru , protože ten se z části rozpustí a není to vzhledné,obalím je plně studené ,cukr na nich se nerozpustí a jsou krásně bílé..........Krásné Vánoce přeji......