Výborná malinová omáčka, která se hodí zejména k pořádným steakům. Snadný a rychlý recept.
Hodnocení
4.7
/ 5 (14x)
Doba přípravy
20 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Cukr1 lžička
Maliny2 hrstě
Hovězí vývar0.8 l
Podle chuti
Sůl
Chilli
Mletý černý pepř
Worcestrová omáčka
Postup přípravy
Do vroucího hovězího vývaru přisypeme zhruba 2 hrsti malin a přibližně čtvrt hodiny zprudka (ideálně na velké pánvi) vaříme.
Poté co se maliny zcela rozvaří a omáčka dostane tmavou barvu, přidáme vrchovatou lžičku cukru a podle chuti sůl, mletý černý pepř, worchester a chilli.
Malinovou omáčku podáváme například se steaky a nejlépe s brambory nebo jemnou bramborovou kaší.