Mražené maliny vložíme do hrnce, zasypeme cukrem, přidáme citronovou šťávu a necháme rozehřát. Pak směs propasírujeme. Misku vyložíme potravinářskou fólií. Toastový chleba narychlo ponoříme do malinové směsi a vložíme do misky.
Mascarpone promícháme se smetanou, pak přilijeme trochu malinové šťávy, přisypeme cukr moučka a vyšleháme. Do směsi přidáme čerstvé lesní ovoce, rozpuštěnou želatinu, případně ještě trochu malinové šťávy a vše spojíme dohromady.
Pak směs přendáme do misky na namočené toastové chleby a vytvoříme ještě jednu chlebovou vrstvu. Vše zakryjeme fólií a necháme hodinu ztuhnout v lednici.
Malinovou charlottu vyjmeme z fólie, nandáme na talíř, posypeme cukrem moučka a ozdobíme snítkou máty.
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!