Recept na levnou zdravější domácí majonézu. Výhodou je, že tuto majonézu mohou i lidé, kteří mají problém s cholesterolem. Neobsahuje totiž vejce a narozdíl od kupované každý ví, co jí.
Hodnocení
4.7
/ 5 (226x)
Doba přípravy
10 min
Ingredience
Ostatní
Olej200 ml
Sůl2 špetky
Mléko100 ml
Hořčice plnotučná1 lžička
Postup přípravy
Do mléka postupně po kapkách zašleháme olej. Dále všleháme dvě špetky soli a lžičku hořčice.
Pokud máme tyčový mixér, dáme vše najednou do vysoké nádoby na šlehání nebo pivního půllitru. Tyčový mixér ponoříme na dno a během mixování velmi pomalu postupně mixér vytahujeme nahoru. Majonéza bude hotová během chvilky.
Majonézu podle tety podáváme k různým pokrmům jako chuťově výrazné dochucovadlo.