Připravíme si všechny uvedené suroviny na maďarský kotlíkový guláš. Maso zbavíme tuku a šlach, omyjeme ho a nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na jemno a česnek utřeme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Papriku a rajče očistíme a pokrájíme na kousky. Celerový list nakrájíme nadrobno. Pažitku nasekáme na jemno.
Cibuli osmahneme dozlatova, potom přidáme utřený česnek a drcený kmín. Posypeme pálivou paprikou a rychle přidáme maso, osolíme a dusíme. Když se šťáva vydusí, podlijeme trochou vývaru a dusíme dál.
Když začne maso měknout, přidáme k němu nakrájené brambory spolu s nakrájenou paprikou i rajčetem a posypeme celerovým listem. Z hladké mouky, vajec a špetky soli vytvoříme těsto a z něj zavaříme v omáčce nočky, odstraníme celerový list a v závěru maďarský kotlíkový guláš posypeme nasekanou pažitkou.
Maďarský kotlíkový guláš podáváme s chlebem.