Perník s vůní skořice, rumu a povidel upečený opět z müsli. Tak jednoduchý recept, že jej zvládne každý.
Hodnocení
4.3
/ 5 (9x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Olej150 ml
Vejce2 ks
Rum2 lžíce
Kakao2 lžíce
Mléko500 ml
Kypřicí prášek do pečiva1 balíček
Povidla2 lžíce
Cukr moučka120 g
Skořice mletá2 lžíce
Müsli400 g
Jedlá soda1 lžička
Perníkové koření1 balíček
Podle potřeby
Tuk na vymazání
Postup přípravy
Müsli umeleme. Vyšleháme vejce s cukrem. Přidáme povidla a postupně všechny další suroviny. Vyšleháme těsto.
Perníkové těsto vlijeme na vymazaný plech a pečeme při 180 °C asi 40 minut.
Upečený müsli perník nakrájíme a můžeme podávat. Perník zdobíme podle chuti a fantazie.