Lahodné a delikatesní cukroví pro milovníky medovníku nebo marlenky.
směs | |
---|---|
500 g | hladká mouka |
200 g | cukr moučka |
1 lžíce | jedlá soda |
2 ks | vejce |
60 g | máslo |
4 lžíce | med |
krém | |
1 plechovka | karamelové Salko |
1 kostka | máslo |
V míse smícháme mouku, cukr a jedlou sodu. Přidáme dvě vejce, rozpuštěné máslo a med. Promícháme a vypracujeme těsto. Vytvoříme tenčí placky, které upečeme v troubě dozlatova. Po vychladnutí je nalámeme do mixéru a rozmixujeme na jemno. Na krém budeme potřebovat jen zkaramelizované Salko, které můžeme koupit již takto v podobě karamelu, a máslo. Salko s máslem změklým při pokojové teplotě vyšleháme do hladkého krému. Krém smícháme s rozmixovanými plackami a vzniklou hmotu zabalíme do folie a necháme dvě hodiny vychladit.
Poté tvarujeme koule, které obalujeme buď ve zbylých drobečcích z rozemletých placek nebo v umletých vlašských oříšcích. Skladujeme v suchu a chladu.
Recept na medovník krok za krokem
Medovník patří k velmi oblíbeným dortům. Jeho příprava se může zdát složitá, ale s trochou trpělivosti ji lze zvládnout. FOTORECEPT vše usnadní.
(doba přípravy 20 min)
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena