Kulinářský zážitek z Thajska s typickou vůní a chutí curry a nudlemi.
Hodnocení
4.3
/ 5 (6x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Koriandr4 lžíce
Krevety10 ks
Lime1 ks
Kuřecí vývar2 hrnky
Jarní cibulka3 ks
Třtinový cukr2 lžičky
Rybí filé200 g
Sójové výhonky300 g
Kokosové mléko1 hrnek
Rýžové nudle100 g
Mušle (slávky)10 ks
Červená kari pasta2 lžíce
Postup přípravy
V horké vodě uvaříme rýžové nudle po dobu cca 4 min. Propláchneme a zcedíme.
Do velké pánve (nejlépe woku) dáme curry pastu a rychle posmažíme. Přidáme vývar a povaříme.
Po pár minutách přidáme postupně rybu, krevety i mušle. Vaříme další 3 minuty.
Poté přidáme kokosové mléko spolu s cukrem a počkáme, až je znovu přivedeme k varu.
Do hlubších misek si mezitím rozdělíme nudle. Na ně vložíme sojové výhonky, jarní cibuli a koriandr.
Až je polévka uvařená, nalijeme ji na nudle s ingrediencemi. Nakonec pokapeme šťávou s limetky a můžeme podávat. Do receptu Laksa polévky, je možné přidat i jiné suroviny. Záleží na chutích každého. Může se například přidat máta, nebo může být i hustší kokosové mléko.