Květák bez klasického obalení smažený v troubě - skoro bez práce.
Hodnocení
3.4
/ 5 (31x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
Ostatní
Sůl
Květák1 ks
Těstíčko
Vejce2 ks
Mléko1/2 hrnku
Hladká mouka 1/2 hrnku
Podle potřeby
Strouhanka
Postup přípravy
Syrový květák, lze použít i brokolici, rozděláme na malé růžičky.
V míse si uděláme těstíčko z vajec, mouky a mléka. Těstíčko osolíme. Lze i různě ochutit či obměnit, třeba sýrem. Do těstíčka nandáme růžičky květáku či brokolice a pořádně promícháme, aby se růžičky obalily těstíčkem. Mezitím si připravíme plech, který můžeme vymazat sádlem, ale stačí jej vyložit pečícím papír. Plech posypeme vrstvičkou strouhanky a na to nandáme květák v těstíčku. Květák dáme do trouby a pečeme asi při 190 °C asi 20 - 25 minut.
Květák smažený v troubě podáváme s přílohou podle chuti.
Ahojte, tak já to dnes dělám už asi popáté. Není to samozřejmě klasický smažený květák, ale pro mne a rodinu je to dobré a jedlé.
půl hrnku vody, půl hrnku hl. mouky, 2 vejce, sůl a rovnou i tu strouhanku, udělat těstíčko tak akorát, aby neteklo, ale nebylo ani moc husté. po obalení pokládám na pečící folii nebo papír, který jsem trochu potřela olejem, mírně ještě posypu strouhankou, pokladu kousíčky másla a peču v troubě na 180-200 st. až nahoře. Trvá to ovšem tak hodinu a déle, mezitím, než je hotové, obracím. Jíme to teplé i po studenu.
izika
doplnění
omlouvám se,zapomněla jsem tam připsat,že květák nakonec též posypeme strouhankou a až pak se peče v troubě.