Na rozehřátý olej rozdrobíme droždí. Mícháme, dokud se kvasnice neroztečou a potom nezhoustnou.
Do vychladlých kvasnic přidáme vejce, trochu soli, pepře a rozmícháme. Potom přidáme polohrubou mouku a sušenou petrželku. Dobře promícháme a protlačíme stěrkou přes síto s velkými otvory do vařící polévky. Zavářku vaříme asi 5 minut.
Kvasnice můžeme připravovat i na smažené cibulce. Místo petrželky můžeme dát majoránku a česnek. Vývar volíme dle chuti, může být i jenom z bujonu.
Jak jsem psala v receptu, tak možností ochucení je více. Knedlíčky už nedělám dávno, zavářka je rychlejší. Strouhanku nahrazuji moukou a nemusím se bát, že se mi rozvaří. Většina je dělá se strouhankou, já s moukou. Játrovou zavářku také, recept tu je.
Marie Dubnová
Kvasnicová zavářka
Dobrý recept já je dělám podobné,tři kostky droždí,3 vejce,prolisovaný česnek,majoránka,sůl,pepř a místo mouky jemnou strouhankua dělám knedlíčky.