Maso nakrájíme na nudličky, smícháme se solamylem a částí sójové omáčky. Očistíme celer a cibulky, nakrájíme na jemné plátky. Promícháme. Kari a sherry, jemně vyšleháme, přidáme pepř, sůl a zbývající sójovou omáčku.
Zahřejeme pánev a nasucho opražíme mandle dorůžova, pak je vyjmeme a odložíme stranou. Postupně restujeme maso, celer a cibuli, vždy na 2 lžících oleje. Odstavíme, až každá z přísad zavoní a změní barvu. Opečené přísady necháme na sítu okapat. Výpek ale použijme a přidáme do něj rozšlehané kari a sherry. Krátce povaříme, případně ještě dochutíme. Následně přidáme maso i zeleninu i mandle a jen krátce prohřejeme.
Kuřecí soté s madlemi podáváme s dlouhozrnnou rýží a kousky čerstvého pórku. Sherry není bezpodmínečně nutné.