Křehké a šťavnaté - tak chutnají kuřecí řízky, jejichž příprava je velmi jednoduchá a doba přípravy velmi krátká.
Hodnocení
4.6
/ 5 (10x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Na potření
Česnek3 stroužky
Sůl1/2 lžičky
Kysaná smetana100 ml
Na obalení
Strouhanka
Ostatní
Kuřecí prsní řízky500 g
Postup přípravy
Kuřecí maso dobře očistíme, opláchneme a osušíme. Maso nakrájíme na plátky či kousky tak, abychom si připravili porce na řízky.
Kysanou smetanu smícháme s rozetřeným česnekem a osolíme.
Maso postupně vkládáme do misky nebo kastrolku a potíráme ho připraveným dresinkem. Zbylý dresink přidáme k masu a opatrně promícháme tak, aby byl každý kousek masa potřen. Maso necháme přikryté pokličkou uležet do druhého dne.
Před smažením připravené kousky masa obalíme ve strouhance.
Rozehřejeme si olej na pánvi a na rozehřátý olej klademe připravené kuřecí řízky. Smažíme z obou stran dozlatova.
Kuřecí řízky v česnekovém dresinku podáváme s vařeným bramborem, doplňujeme čerstvou zeleninou podle chuti. Řízky chutnají i studené.
Vynikající záležitost. S tímto jídlem jsem při společném obědě sklidila úspěch!
judita.j
Re: Komentář k receptu Kuřecí řízek v česnekovém dresinku
Taky dávám bílý jogurt a přidávám ještě trochu grilovacího koření. Pokud zrovna mám, obaluji v rozdrcených kukuřičných lupíncích, doporučily mi to moje vnučky, které to znají z KFC. Ale ani ta strouhanka není k zahození.
venous
Komentář k receptu Kuřecí řízek v česnekovém dresinku