Marinovaná kuřecí prsíčka s rýžovými nudlemi na thajský způsob. Recept i pro náročné jedlíky.
Hodnocení
4.5
/ 5 (20x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Zálivka
Cukr1 lžíce
Olej4 lžíce
Sójová omáčka2 lžíce
Lime štáva2 lžíce
Sladká chilli omáčka1 lžíce
Marináda
Cukr1 lžička
Česnek4 stroužky
Olej2 lžíce
Lime1 ks
Ostré chilli koření1/2 lžičky
Podle chuti
Sůl
Bazalka
Mletý černý pepř
Čerstvá máta
Ostatní
Mango1 ks
Kuřecí prsa2 ks
Červená cibule1 ks
Kešu ořechy1 hrst
Rýžové nudle150 g
Postup přípravy
Nejdříve si připravíme marinádu. Oloupaný česnek prolisujeme, promícháme s olejem, chilli kořením, cukrem a šťávou i kůrou z jedné limetky.
Kuřecí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na stejné menší kousky. Osolíme, opepříme a promícháme v marinádě. Maso marinujeme několik hodin, nejlépe přes noc.
Potom si připravíme zálivku na nudle. V míse promícháme cukr se sójovou omáčkou, šťávou z limetky, olejem a sladkou chilli omáčkou.
Osolíme, opepříme a řádně prošleháme, aby se všechny chutě spojily s olejem.
Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a vložíme do studené vody s ledem. Mango oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Kešu oříšky na sucho opražíme a usekáme.
Na malém množství oleje zprudka opečeme kuře z obou stran a uchováme na teple. Podle návodu na obalu uvaříme rýžové nudle.
Potom je scedíme a přelijeme studenou vodou s cibulí.
Okapané nudle s cibulí přendáme do mísy, vmícháme nakrájené mango a usekané oříšky.
Vše důkladně spojíme se zálivkou a podle oblíbenosti ochutíme nasekanými bylinkami. Ochucené rýžové nudle rozdělíme na porce, poklademe kuřecími kousky a ihned podáváme.