Jednoduchý a rychlý recept na skvělé kuřecí nudličky marinované v medu, tymiánu a citronu. Recept je na 1 porci.
Hodnocení
3.1
/ 5 (169x)
Doba přípravy
20 min
Ingredience
Marináda
Tymián2 lžičky
Med1/2 dl
Olivový olej1/2 dl
Citronová kůra3 špetky
Omáčka
Smetana ke šlehání1/2 dl
Ostatní
Kuřecí prsní řízky1 ks
Postup přípravy
Kuřecí prsní řízek podle potřeby odblaníme a nakrájíme na nudličky nebo kostičky. Jak chceme. Jen lehce je osolíme.
Připravíme si marinádu. Med smícháme s olejem, citronovou kůrou a tymiánem.
Kostky nebo nudličky vložíme do marinády a promícháme. Vše necháme v chladu uležet. Nejlépe do druhého dne.
Druhý den si rozpálíme pánev a marinované maso do něj vyklopíme. Pánev musí být opravdu rozpálená a celé restování musí být rychlé a prudké, aby tymián nestihl zhořknout.
V závěru smažení můžeme maso zahustit a zjemnit přidáním smetany.
Hotové nudličky podáváme s rýží a omáčkou.
Dobrý den, Terrynko. Pokud recept budete "kvalitně" přidávat s tím, že bude vše jasně specifikováno, není problém pak recepty přidávat s tím, že mají logiku. Bohužel já také nejsem neomylná a občas se chybička vloudí. Jinak smetana obvykle pokrm zahustí a zjemní jeho chuť.