Kuřecí řízky omyjeme a naklepeme.
Z olivového oleje, čerstvě vymačkané citronové šťávy, grilovacího koření, adžiky a sójové omáčky si vymícháme marinádu. Kuřecí plátky potřeme z obou stran, položíme na sebe do misky a zakryjeme alobalem nebo pokličkou. Necháme odležet pár hodin nebo přes noc.
Na rozpálené pánvi, můžeme přidat ještě trochu oleje, plátky osmahneme, až jsou zlatavé. Odstavíme z tepla. Na stejném tuku osmahneme krátce plátky slaniny.
Plátky kuřecího masa položíme i s tukem do zapékací misky. Na každý dáme plátek slaniny a plátek sýra. Jen krátce (5 minut) zapečeme ve vyhřáté troubě.
Kuřecí plátek pod slaninou a sýrem podáváme ihned po přípravě. Přílohu volíme podle chuti, hodí se cokoli z brambor, ale na večeři postačí i kousek pečiva. Vhodná je i dušená rýže.