Křehké kuřecí maso v pikantní zeleninové omáčce.
10 stroužků | česnek |
sůl | |
1 plechovka | rajčata |
1 ks | cibule |
100 g | žampióny |
2 lžíce | rajčatový protlak |
400 g | kuřecí prsa |
1 lžíce | čerstvý zázvor |
provensálské koření | |
3 lžičky | kukuřičný škrob |
mletý černý pepř | |
1 ks | paprika žlutá |
1 ks | paprika zelená |
1 ks | mladá cuketa |
Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a smícháme s kukuřičným škrobem rozmočeným v lžíci vody. Maso necháme chvíli odležet.
Žampiony oloupeme, otřeme vlhkou utěrkou, nakrájíme na plátky a podusíme. Pokud chceme, můžeme místo nich použít sterilované žampiony, které dusit nemusíme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Papriky zbavíme jádřince, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Cuketu omyjeme a nakrájíme na kostičky. Rajčata zcedíme a nakrájíme na kousky. Zázvor očistíme a nastrouháme.
Na pánvi wok rozpálíme olej a maso za stálého míchání zprudka restujeme asi 3 - 4 minuty.
Maso vyndáme a uložíme do tepla. Do pánve Vložíme cibuli a po chvilce česnek. Pak přidáme papriku a cuketu. Chvíli zeleninu podusíme a přidáme rajčata, protlak, žampióny, nastrouhaný zázvor a 3 špetky provensálského koření. Směs přivedeme k varu a 15 minut dusíme. Pak do ní zpátky vmícháme kuřecí nudličky. Kdo má rád ostřejší jídlo, může směs zastříknout chilli omáčkou.
Vhodnou přílohou jsou hranolky nebo chléb.
autor Shoshon
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena