Tradiční čínský pokr, který u nás už téměř zdomácněl. Hodí se k němu nejlépe rýže!
Hodnocení
3.1
/ 5 (1294x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
7x
Ingredience
Ostatní
Cukr1 lžíce
OlejNaN -
SůlNaN -
Vejce1 ks
Solamyl1 lžíce
Mletý pepřNaN -
Chilli paprička4 ks
Sójová omáčka2 lžíce
Kuřecí prsa600 g
Rýžové víno1 lžíce
Arašídy100 g
Postup přípravy
Kuřecí maso nakrájíme na kostičky. Vejce smícháme se solí a škrobem na hustou kašičku, v níž obalíme kousky masa. Obalené kousky kuřete necháme chvíli odležet. Chilli papričky nasekáme na kousíčky bez semínek a dáme je do hrnečku se sójovou omáčkou, vínem, cukrem, špetkou soli. Zálivku převaříme a stáhneme z ohně. Na prudkém ohni maso rychle orestujeme. Po chvíli přidáme arašídy a po chvíli zalijeme připravenou omáčkou. Pokrm dobře promícháme, až omáčka obalí jednotlivé kousky masa.
že se tady dozvím, je-li to Kung Pao nebo ne. Nicméně mě to chutnalo a tak navrhuji se sjednotit na názvu:" Variace na téma Kung Pao" a bude po problému.
warhawk
souhlasim
Souhlasim s timto nazorem na
tzv prave Kung-Pao, tento
recept muze byt dobry v tomto
provedeni, ale nemuze se
jmenovat prave Kung-Pao. Prave
Kung-Pao ma pouze maso
nakrajene na nudlicky a ne na
kostky, ingredience jsou prava
sladka sojova omacka,sul -
spetka
glukasoli,,pepr,skrob,olej,ara
sidy a masicko kureci a muze
byt i veprova kyta. Nudlicky
masa se pokapou sladkou hustou
sojovou omackou, osoli s
glaukasolem a obali se
skrobem, na oleji se oprazi a
muze se servirovat jak s ryzi
tak s pecivem posypane
oprazenymi buraky( buraky se
oprazi na oleji uplne
zvlast)Dobrou chut dela
glukasol a sojova omacka, neni
to uplne nejzdravejsi, ale co
je dnes zdrave????Eva
Marcela Kornfeilová
Dobrota
Moc dobre-neskodi pridat trochu nastrouhaneho zazvoru